Reeses
Ingredienser:
50 g Choklad (90%)
1 msk
grädde
25 g Smör
25 g Smör
4 msk Jordnötssmör (utan tillsatt
socker)
1 tsk Xylitol
1 krm havsalt
1/2 krm vaniljpulver
Små
portionsformar
1. Värm choklad, grädde och smör försiktigt ihop. Smöret
måste inte vara helt smält, men chokladen måste vara det. Blanda rejält ihop och
ställ åt sidan och låt det svalna något.
2. Smält smör och blanda ihop med
jordnötssmör. Här försökte jag få en smak som kändes icke-torr i munnen och
jordnötssmörblandningen ska vara relativt rinnande.
3. Ta små formar (jag tog
stora och fick då inte så många bitar) som du penslar chokladsmeten i. Ställ in
formarna i kylen.
4. Ta jordnötssmeten som nu bör ha svalnat och blivit
rumstemperatur och häll i xylitolen och saltet och blanda snabbt. Här ville jag
att xylitolen saltet inte skulle smälta utan ha lite knastrig känsla.
5. Häll
jordnötssmörsblandningen i chokladformarna och ställ tillbaka formarna i
kylen.
Godisbitarna är färdiga när allting har stelnat i kylen. Dessa
godisbitar smälter snabbt utanför kylen så de ska försvaras i kylen tills det är
dags för dem.
Kommentarer
Trackback