tortillabröd
TORTILLABRÖD (LCHF) 8 st
4 ägg 1 dl creme fraiche 0,75 dl mandelmjöl 0,5 dl fiberhusk 0,5 tsk salt
4 ägg 1 dl creme fraiche 0,75 dl mandelmjöl 0,5 dl fiberhusk 0,5 tsk salt
Gör så här: Vispa äggen och rör ner creme fraichen. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i en separat skål och rör ner i äggröran och blanda väl. Låt smeten svälla i 10 minuter. Dela smeten på två delar
Vispa äggen pösigt och vispa sedan ner creme fraichen. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt och vispa ner även det i blandningen. Låt smeten svälla i 10 minuter. Häll ut smeten på två plåtar täckta med bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper över och kavla ut tunnt (jag använder ett bakplåtspapper av silikon som inte fastnar, har man ett bakplåtspapper av papper kanske det behöver oljas). Behåll det övre bakplåtspapperet på och grädda i 8-10 minuter i 150 grader, gör sedan likadant med nästa plåt. Skär brödet på varje plåt i fyra delar.
Kommentarer
Trackback