tårta
Botten: 6 äggvitor 3 msk sukrin 0.5 dl kokosnötmjöl 1 dl hasselnötsmjöl 1 dl finhackade hasselnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vitor och sukrin till en fast marängsmet. Blanda kokosmjöl, nötmjöl och finhackade nötter för sig i en skål och häll därefter ner detta i marängsmeten. Blanda försiktigt. Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar och fördela smeten jämnt på dessa två. Försök att göra två lika stora cirklar. Sätt sedan in dessa i varmluftsugn i ca 15 min. Så snart de är uttagna, så ta av bakplåtspappret de gräddats på och låt svalna på ett nytt.
Lemoncurd: 100 g smör 2 ägg 3-4 msk + 3msk sukrin 2 citroner
Finriv citronskalet och pressa ur saften i en kastrull. Låt koka upp tillsammans med 3-4 msk sukrin och smör tills det löst sig. Låt sedan svalna något. Vispa ägg och 3 msk sukrin poröst i en skål och blanda sedan ner detta i citronkrämen. Sjud på svag värme tills det tjocknar. Det tar ganska lång tid, 20-30 minuter. Obs – den får inte koka. Ställ sedan åt sidan för att svalna. Kan med fördel göras dagen innan tårtbaket.
Citrongrädde: 3 dl grädde 2 dl kesella 1 tsk vanilla bourbon 1.5-2 dl lemoncurd
Vispa grädden hårt. Rör sedan ner kesella, vanilj och den kalla lemoncurden. Blanda väl.
Bred hälften av citrongrädden på en av bottnarna. Lägg på nästa botten och bred ut resten av grädden på denna. Toppa med skivade jordgubbar –