rostbröd
FORMBRÖD (LCHF) 1 bröd
2 dl mandelmjöl 1 dl pofiber 1 dl kokosnötsmjöl 1 dl bakepro 3 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 6 ägg 4 dl creme fraiche 1 dl vatten 25 g smält kokosfett
2 dl mandelmjöl 1 dl pofiber 1 dl kokosnötsmjöl 1 dl bakepro 3 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 6 ägg 4 dl creme fraiche 1 dl vatten 25 g smält kokosfett
Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, creme fraiche, vatten och kokosfett i en annan bunke. Blanda ihop alla ingredienser och blanda väl. Häll upp i en 1,5-litersform och låt smeten svälla ca 10 minuter. Grädda i 45-50 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Jag la på en bit aluminiumfolie efter ca 30 minuter. Jag brukar kontrollera brödet med en termometer innan jag tar ut det och om det har en innertemperatur på 90 grader eller mer så brukar det vara klart. Låt brödet svalna under bakduk. Skär upp när brödet svalnat helt.
Kommentarer
Trackback