Passionspannacotta med mascarponeost
Passionspannacotta med mascarponeost LCHF:
Du behöver: (till 2
personer)
2 dl vispgrädde
1 dl mascarponeost
1 tsk
gelatinpulver
1 msk kallt vatten
1 krm vaniljpulver
1 passionsfrukt
(jag använder aldrig något LCHF-godkänt sötningsmedel för det
tyvärr triggar igång mit sötsug.. men Du får gärna prova Dig fram med sötman om
Du tål det)
Så här gör Du:
1. Rör ut gelatinpulver i kallt vatten i
en liten skål. Ställ åt sidan.
2. Värm grädde och mascarponeost i en kastrull
tills det precis börjar bubbla. Ta av kastrullen från plattan.
3. Häll ca 2
msk av gräddblandningen i gelatinblandningen och rör ut ordentligt.
4. Häll
grädde/gelatinblandningen tillbaka i kastrullen med resten av uppvärmda
ostblandningen. Rör om ordentligt.
5. Häll upp blandningen i
serveringsglas/skålar och ställ i kylskåpet i ca 2 timmar.
6. Toppa med
passionsfrukt innan servering.
Du behöver: (till 2
personer)
2 dl vispgrädde
1 dl mascarponeost
1 tsk
gelatinpulver
1 msk kallt vatten
1 krm vaniljpulver
1 passionsfrukt
(jag använder aldrig något LCHF-godkänt sötningsmedel för det
tyvärr triggar igång mit sötsug.. men Du får gärna prova Dig fram med sötman om
Du tål det)
Så här gör Du:
1. Rör ut gelatinpulver i kallt vatten i
en liten skål. Ställ åt sidan.
2. Värm grädde och mascarponeost i en kastrull
tills det precis börjar bubbla. Ta av kastrullen från plattan.
3. Häll ca 2
msk av gräddblandningen i gelatinblandningen och rör ut ordentligt.
4. Häll
grädde/gelatinblandningen tillbaka i kastrullen med resten av uppvärmda
ostblandningen. Rör om ordentligt.
5. Häll upp blandningen i
serveringsglas/skålar och ställ i kylskåpet i ca 2 timmar.
6. Toppa med
passionsfrukt innan servering.
Kommentarer
Trackback