morotskaka
Mitt favoritrecept omvandlat till lchf-vänlig variant!
2½ dl rapsolja ½ dl sukrin + stevia efter smak 2-4 dl rivna morötter 3 ägg 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat ½ tsk salt ½ tsk muskot 1 tsk kanel hackade valnötter¨ 1½ dl mandelmjöl ½ dl kokosmjöl 1 dl pofiber
Topping: 50 g smält smör 200 g philadelphiaost Florsukrin + stevia efter smak 2 krm vaniljpulver Rivet skal och saft av citron
2½ dl rapsolja ½ dl sukrin + stevia efter smak 2-4 dl rivna morötter 3 ägg 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat ½ tsk salt ½ tsk muskot 1 tsk kanel hackade valnötter¨ 1½ dl mandelmjöl ½ dl kokosmjöl 1 dl pofiber
Topping: 50 g smält smör 200 g philadelphiaost Florsukrin + stevia efter smak 2 krm vaniljpulver Rivet skal och saft av citron
Vispa ihop olja och sötningsmedel, vispa i äggen och rör i morötterna. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner det i oljesmeten. Häll i en pofiberbröad form och grädda i 200 grader tills den är torr, ca 30-45 minuter beroende på ugnen.. Stälp upp kakan och låt den kallna. Vispa ihop ingredienserna till toppingen och bred över kakan när den kallnat.
Kommentarer
Trackback