mjukt fröbröd
- 4 ägg
- 3 dl riven ost
- 1 msk kokosolja
- 0,5 dl kesella
- 0,5 dl creme fraich
- 0.5 dl mandelmjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl sesamfrön
- 0,5 dl skalade linfrön
- 0,5 dl pumpakärnor
- 1-3 krm kummin (beroende på hur mycket du vill att det skall smaka kummin)
Vispa äggen porösa. Lägg i smält kokosolja och kesella och vispa lite till. Rör i riven ost. Blanda mandelmjölet med bakpulvret separat först och vänd sedan i. Lägg i frön och kummin och rör ordentligt. Häll i avlång form med bakplåtspapper i och grädda i mitten av ugnen c 50 min 200 grader. När det fått färg lägg över en bit folie, tar c 20 min. Låt svalna helt annars blir det lätt blött. Jag öppnade ugnen och lät det stå över natten
Kommentarer
Trackback