mandeltårta

 5 äggvitor

3 dl mandelmjöl

3 msk sukrinmelis och 1/4 krm stevia

Smörkräm (gör gärna dagen innan)

5 äggulor

1 dl grädde

3 msk sukrinmelis och 1/4 krm stevia

200 g smör

mandelflarn  till garnering

Vi börjar med smörkrämen. Blanda gulor, sötning, och grädde i en kastrull. Sjud upp och låt nästan koka. Låt krämen tjockna ordentligt. Vispa i det kalla smöret, lite i taget. Ställ sedan krämen svalt att stelna.

Då kör vi igång med bottnarna. Sätt ugnen på 175-200 grader. Vispa vitorna hårt. Tillsätt sötning och vispa tre minuter till. Vänd ner mjölet och blanda väl. Dela smeten i två delar. Ta ut  två rundlar (24 cm i diameter) på bakplåtspappersklädda plåtar. Har du varmluftsugn kan du sätta in båda plåtarna samtidigt. Grädda i 20 min. När bottnarna är klara, vänd över genast på nytt bakplåtspapper och låt svalna helt. Bred hälften av smörkrämen på den ena delen och hälfen på den andra. Lägg sedan bottnarna på varandra och toppa med rostad flagad mandel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0