linfröbröd
Linfröbröd (1 limpa)
4 dl linfrö – hela eller krossade 2 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1½ tsk salt 1 msk brödkryddor, om du vill 4 dl valnötter (jag använde 1 dl solroskärnor, 1 dl pumpakärnor och ½ dl valnötter istället. Kan också uteslutas helt.) 250 g kesella (jag använde 2 dl creme fraiche och 1 dl osötad sojamjölk istället) 6 ägg
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att mixa linfrö, fiberhusk, bakpulver och salt till ett mjöl. Tillsätt brödkryddor om du vill ha det, samt nötter/frön. Blanda sen ner de blöta ingredienserna (kesella + ägg) och rör till en jämn smet. Häll upp i en pappersklädd form och grädda i 80 minuter, i nedre delen av ugnen.
Kommentarer
Trackback