jordgubbs"panacotta"
4 pers
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
0,75 dl sukrinmelis och 1 knivsudd stevia
1 påse vaniljarom (Dr. Oetker)
1 dl turkisk yoghurt
Ca 300 g färska jordgubbar
Blötlägg gelatinbladen. Sjud grädde, vaniljarom och sukrinmelis/stevia underomrörning i 5 min. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt gelatinbladen (urkramade från vatten). Rör om. Mixa jordgubbarna till en sås. Tillsätt sedan yoghurten och jordgubbssåsen. Rör ihop. Häll smeten i 4 "pannacottaformar" och låt stå kallt 4-5 timmar, innan servering.
Skiva över lite färska jordgubbar innan servering.
Jag tror att det blev för mycket vätska med jordgubbssåsen. Därför stelnade den inte som en vanlig pannacotta. Men som sagt så blev det jättegott ändå ;)
Kommentarer
Trackback