Hallonpannacotta
Hallonpannacotta med Steviasocker
3 gelatinblad
3 dl grädde
0,5 msk Steviasocker
200 g hallon, frysta funkar
200 g philadelphiasost (jag brukar köpa Wernersons, för i den finns inga e-ämnen)
Mörk choklad minst 70 %
Några hallon till dekoration
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde och stevia. Lägg på locket och ta bort från spisen. Låt dra med lock ca 10 min.
Mixa de halvtinade hallonen med stavmixer. Rör ner philadelphia osten i hallonen. Blanda ordentligt.
Ta upp gelatinet ur vattnet och krama ur dom. Blanda ner i grädden. När det är gjort, blanda ner hallonblandningen i grädden. Häll upp i glas och ställ kallt i minst 3 timmar.
Smält chokladen. I micro eller vattenbad. Häll upp den smälta chokladen i en liten sprits och, och spritsa ut chokladen i ett mönster (kolla bilden så fattar ni) på bakplåtspappersklädd plåt. Ställ i kyl så den stelnar.
Garnera pannacottan med lite bär och chokladflarn precis innan servering.