Creps med chokladfyllning
Hasselnötspannkakor: c 8 st
- 3 dl hasselnötsmjöl
- 3 tsk fiberhusk
- 0,5 tsk salt
- 50 g smör
- 2 dl mjölk
- 4 ägg
Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smör, ägg och mjölk och rör om ordentligt. Stek i små stekpannor för bästa resultat. Späd ev smeten med mer mjölk när den tjocknar.
Chokladfyllning: c 4 st
- 50 g mörk choklad
- 2 dl vispgrädde
- 1 ägggula
- 1 tsk vaniljpulver
Smält choklad i vattenbad. Rör i ägggula. Vispa grädden lätt med vaniljpulver. Rör i chokladen. Använd direkt eller förvara i kylen. Låt den stå framme en stund innan användning om den stått i kylen
Kommentarer
Trackback