Tarteletter med vaniljgrädde och bär
Tarteletter med vaniljgrädde och bär – 2 till 4 stycken (beroende på storlek)
Degen: 1/3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
15 gram smör
1 1/3 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
Gräddfyllning:
½ dl vispgrädde
20 gram mascarpone
1 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
Bär att toppa med
Eventuellt choklad att hyvla över
Degen Blanda de torra ingredienserna till tarteletterna. Tillsätt smör och blanda till en deg. Klä mördegsfromar med degen och förvara i kyl i tio minuter. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 7-8 minuter. Låt inte formarna vara för länge i ugnen då de blir hårda och svåra att lossa. Låt svalna.
Gräddfyllningen Lägg alla ingredienser i en passande bunke och vispa med elvisp till gräddfyllningen blir till en ganska fast grädde.
Fördela fyllningen i de kalla formarna. Toppa med bär (jag använde blåbär, hallon och björnbär). Hyvla eventuellt över sockerfri choklad med en potatisskalare.