snickers
Till 20-25 bitar behöver du
200 g mörk choklad 70%
200 g jordnötssmör (jag gillar med små bitar och lite salt)
1 dl hackade nötter, neutrala
1 dl hackade nötter, salta
1/2 tsk vainilla Bourbon
1 krm flingsalt
Smält hälften av chokladen i micron. Bred ut i bakplåtspappersklädd form (ca 15×20 cm). Ställ åt sidan för att stelna – jag satte formen i frysen. Blanda sedan alla de övriga ingredienserna i en kastrull. Originalreceptet säger koka, men det gjorde inte jag. Lät det bara bli lite varmt, så alla ingredienserna blandade sig smidigt. Låt kallna något. Bred sedan detta på den kalla chokladbotten och sätt in i frysen igen. När jordnötsblandningen är kall, smält den andra halvan av chokladen och bred detta ovanpå. Ställ i frysen att stelna igen. Sedan är det bara till att skära i lagom bitar och hoppas att man har karaktär nog att bara äta en