Rabarbermousse med choklad
6-8 port serveras väl kyld
400 gram skivad rabarber
3 msk erythritol och 1/4 krm stevia eller annan vald sötning
0,5 dl torrt vitt vin
1 urgröpt vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljpulver
1 liten kanelstång
2 dl vispgrädde
2 gelatinblad
Riven eller hackad mörk choklad
Gör så här:
Lägg i rabarber,sötning, vin, vaniljstång + urgröpet och kanelstången, låt detta koka sakta samman tills rabarbern mjuknat lite . Låt det stå och dra i minst 10 minuter och svalna något, ta sedan bort kanel och vaniljstången. Lägg undertiden gelatinet i kallt vatten i minst 5 minuter och smält den sedan i den varma rabarbern. Låt kallna. Vispa grädden ganska hårt och blanda/vänd ner den väl i rabarbern, lägg upp i coupeglas. Kan också hällas i större skål och var och en kan ta själv. Ställ rabarbermoussen kallt i minst ett par timmar, riv eller hacka choklad ovanpå vid serveringen