Rabarbermousse med choklad

6-8 port serveras väl kyld

400 gram skivad rabarber

3 msk erythritol och 1/4 krm stevia eller annan vald sötning

0,5 dl torrt vitt vin

1 urgröpt vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljpulver

1 liten kanelstång

2 dl vispgrädde

2 gelatinblad

Riven eller hackad mörk choklad

Gör så här:

Lägg i rabarber,sötning, vin, vaniljstång + urgröpet och kanelstången, låt detta koka sakta samman tills rabarbern mjuknat lite . Låt det stå och dra i minst 10 minuter och svalna något, ta sedan bort kanel och vaniljstången. Lägg undertiden gelatinet i kallt vatten i minst 5 minuter och smält den sedan i den varma rabarbern. Låt kallna. Vispa grädden ganska hårt och blanda/vänd ner den väl i rabarbern, lägg upp i coupeglas. Kan också hällas i större skål och var och en kan ta själv. Ställ rabarbermoussen kallt i minst ett par timmar, riv eller hacka choklad ovanpå vid serveringen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0