Prinsesstårta
Vaniljkräm LCHF
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
4 äggulor
1-2 msk sukrin melis
1
gelatinblad
Gör så här:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i en
skål.
Häll 1 dl av grädden i en kastrull tillsammans med vaniljpulver och
sukrin melis. Låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen av plattan och låt
svalna.
Vispa äggulorna under tiden grädden svalnar. Blanda äggulorna med
gräddblandningen. Låt sedan blandningen sjuda på svag värme till den tjocknat.
Ta då kastrullen av plattan och tillsätt gelatinbladet. Rör runt tills det har
smält.
Låt krämen kallna. Vispa under tiden upp resterande grädde och
blanda ner i vaniljkrämen. Ställ kallt ett tag.
Tårtbotten LCHF
1 1/2 dl
mandelmjöl
3/4 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2
dl sukrin melis
3 ägg
1 dl vispgrädde
3/4 dl crème fraiche
smör till
formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
varmluft.
Smöra en springform (ca 22 cm i diameter).
Blanda de
torra ingredienserna.
Vispa upp äggen och tillsätt vispgrädde och crème
fraiche. Blanda ordentligt och rör sedan ner de torra ingredienserna i
äggsmeten.
Häll smeten i formen. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna och
skär sedan tårtbotten i två delar.
Marsipanlock LCHF
5 dl mandelmjöl
1
äggvita
1 dl Sukrin melis
ca 1/2-1 dl vispgrädde
Några droppar rön
karamellfärg till lock
Några droppar röd karamellfärg till ros
Gör
så här:
Blanda (den exakta mängden sötning och vispgrädde får man känna
sig fram till) och färga största delen av marsipanen med grön karamellfärg.
Spara lite marsipan till rosen och färga med röd karamellfärg.
Kavla ut
den gröna marsipanen till ett lagom stort lock mellan plastfolie.
Forma
rosen.
Täck marsipanen med plastfolie så att den inte
torkar.
Hallonsylt
LCHF
350 g frysta hallon
1-2 msk sukrin melis
Gör så
här:
Tina hallonen. Mosa dem sedan tillsammans med
sukrinet.
Övrigt
4 dl
ovispad grädde
Gör så här:
Vispa grädden ganska hårt och ställ
kallt så länge.
Lägg ihop tårtan så här:
Börja med att bre
ut hallonsylten på en av bottnarna. Bre sedan vaniljkrämen ovanpå hallonsylten.
Lägg på den andra tårtbottnen och bre sedan den vispade grädden ovanpå och runt
kanterna. Lägg på marsipanlocket. Pudra eventuellt lite sukrin melis över
locket. Dekorera med rosen.
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
4 äggulor
1-2 msk sukrin melis
1
gelatinblad
Gör så här:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i en
skål.
Häll 1 dl av grädden i en kastrull tillsammans med vaniljpulver och
sukrin melis. Låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen av plattan och låt
svalna.
Vispa äggulorna under tiden grädden svalnar. Blanda äggulorna med
gräddblandningen. Låt sedan blandningen sjuda på svag värme till den tjocknat.
Ta då kastrullen av plattan och tillsätt gelatinbladet. Rör runt tills det har
smält.
Låt krämen kallna. Vispa under tiden upp resterande grädde och
blanda ner i vaniljkrämen. Ställ kallt ett tag.
Tårtbotten LCHF
1 1/2 dl
mandelmjöl
3/4 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2
dl sukrin melis
3 ägg
1 dl vispgrädde
3/4 dl crème fraiche
smör till
formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
varmluft.
Smöra en springform (ca 22 cm i diameter).
Blanda de
torra ingredienserna.
Vispa upp äggen och tillsätt vispgrädde och crème
fraiche. Blanda ordentligt och rör sedan ner de torra ingredienserna i
äggsmeten.
Häll smeten i formen. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna och
skär sedan tårtbotten i två delar.
Marsipanlock LCHF
5 dl mandelmjöl
1
äggvita
1 dl Sukrin melis
ca 1/2-1 dl vispgrädde
Några droppar rön
karamellfärg till lock
Några droppar röd karamellfärg till ros
Gör
så här:
Blanda (den exakta mängden sötning och vispgrädde får man känna
sig fram till) och färga största delen av marsipanen med grön karamellfärg.
Spara lite marsipan till rosen och färga med röd karamellfärg.
Kavla ut
den gröna marsipanen till ett lagom stort lock mellan plastfolie.
Forma
rosen.
Täck marsipanen med plastfolie så att den inte
torkar.
Hallonsylt
LCHF
350 g frysta hallon
1-2 msk sukrin melis
Gör så
här:
Tina hallonen. Mosa dem sedan tillsammans med
sukrinet.
Övrigt
4 dl
ovispad grädde
Gör så här:
Vispa grädden ganska hårt och ställ
kallt så länge.
Lägg ihop tårtan så här:
Börja med att bre
ut hallonsylten på en av bottnarna. Bre sedan vaniljkrämen ovanpå hallonsylten.
Lägg på den andra tårtbottnen och bre sedan den vispade grädden ovanpå och runt
kanterna. Lägg på marsipanlocket. Pudra eventuellt lite sukrin melis över
locket. Dekorera med rosen.
Kommentarer
Trackback