påsktårta
Påsktårta LCHF10-12 port
Kladdkakebotten
4 ägg
175 g mörk choklad 70%
200 g osaltat smör
1/2 dl sukrin
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk mandelmjöl
Chokladtryffelglasyr
125 g mörk choklad 70%
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk sukrin
25 g osaltat smör
LCHF-marsipan till dekorationer
2 1/2 dl mandelmjöl 1/2 äggvita 1/2 dl sukrin melis 2 msk vispgrädde karamellfärg
Gör så här:
Kladdkakebotten: Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa ägg, sukrin och vaniljpulver luftigt. Tillsätt mandelmjölet.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund till.
Häll smeten i springform ca 24 cm i diameter och grädda i 9-10 minuter.
Låt stå kallt någon timme.
LCHF-marispanen: Blanda alla ingredienser till marsipanen och färga till önskad kulör.
Glasyr: Koka upp grädden och sukrinet och ta från plattan.
Bryt chokladen i bitar och smält chokladen i grädden. Lägg i smöret och rör tills det smält och smeten blivit blank.
Ställ i kylskåpet tills tryffeln har halvstelnat.
Bred tryffeln över tårtan och dekorera med marispankycklingar eller något annat valfritt.
Låt tårtan stå kallt tills tryffeln stelnat.
Kommentarer
Trackback