Päron- och kanelkaka

Päron- och kanelkaka

 

Kakan:

½ päron

30 gram smör

1 ägg

3/5 dl mandelmjöl

1 msk hasselnötsmjöl

½ msk kokosmjöl

1 msk riven kokos

3 msk stevia strö

½ tsk bakpulver

½ tsk kanel

½ krm vaniljpulver

 

Vaniljtopping:

30 gram mascarpone

4 msk vispgrädde

1 msk stevia strö

½ km vaniljpulver

 

Kakan Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till kakan. Rör ner äggulan och tillsätt även smöret. Vispa ggvitan hårt och rör även ner detta. Hacka ett halvt päron i mindre bitar och blanda i smeten. Häll i en bröad (mandelmjöl) liten form som är 12 cm i diameter.  Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.

 

Vaniljtoppingen Vispa mascarpone med vispgrädden med en elvisp. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver och fortsät vispa till en tjock konsistens. När päron- och kanelkakan svalnat brer du på vaniljtoppingen ovanpå!

 

För en större form som är 24 cm i dimater går det utmärkt att fyr- till sexdubbla alla ingredienser och förlänga gräddningstiden en aning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0