Päron- och kanelkaka
Päron- och kanelkaka
Kakan:
½ päron
30 gram smör
1 ägg
3/5 dl mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
3 msk stevia strö
½ tsk bakpulver
½ tsk kanel
½ krm vaniljpulver
Vaniljtopping:
30 gram mascarpone
4 msk vispgrädde
1 msk stevia strö
½ km vaniljpulver
Kakan Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till kakan. Rör ner äggulan och tillsätt även smöret. Vispa ggvitan hårt och rör även ner detta. Hacka ett halvt päron i mindre bitar och blanda i smeten. Häll i en bröad (mandelmjöl) liten form som är 12 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
Vaniljtoppingen Vispa mascarpone med vispgrädden med en elvisp. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver och fortsät vispa till en tjock konsistens. När päron- och kanelkakan svalnat brer du på vaniljtoppingen ovanpå!
För en större form som är 24 cm i dimater går det utmärkt att fyr- till sexdubbla alla ingredienser och förlänga gräddningstiden en aning.