Mjuk LCHF-Chokladkaka

Mjuk LCHF-Chokladkaka

125 gram smör

4 ägg

1 dl stevia strö

ca 5 msk kakao

1 dl mandelmjöl

½ dl kokosnötsmjöl

¾ dl vispgrädde

2 tsk bakpulver

3 kryddmått vaniljpulver

50 gram mörk sockerfri choklad


Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser med äggulorna. Blanda med det smälta smöret. Vispa äggvitor och vispgrädde var för sig med elvisp. Vispgrädden ska vispas så den får en riktikgt tjock konsistens. Rör försiktigt ner grädde och äggvitor i smeten. Häll i en bröad (mandelmjöl) brödform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter. Börjar kakan få för mycket färg, sänk värmen till 150 grader och låt kakan stå kvar lite längre tills den blir helt fast.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0