mazarintårta
MAZARINTÅRTA
125 g smält osaltat smör
4 ägg
3 msk sukrin melis + 7 droppar Stevia Sweet (Ica)
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötmjöl
0,25 dl pofiber
5 droppar bittermandelolja
2 tsk bakpulver
Chokladglasyr:
75 g mörk choklad 70%
1 dl grädde
5 droppar Stevia Sweet
25 g osaltat smör
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och sötning fluffigt och häll i grädden, bittermandelolja
och smälta smöret
3. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner det väl i smeten.
4. Spänn ett bakpapper i botten på en springform, 22 cm i diameter.
Smöra formen och bröa med pofiber.
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen
i 175 grader ca 25 - 30 minuter.
Låt kakan svalna.
6. Chokladglasyren: Smält chokladen på svag värme och ha i smöret.
Blanda ner grädden lite i taget och rör glasyren slät.
Ha ev i lite sötning om du vill
Låt glasyren stå tills den stelnar lite, vill du ha ännu mjukare glasyr
tar du i lite mer smör. Bred glasyren på kakan.
Jag dekorerade tårtan lite enkelt med frysta smulade hallon.
Nästa gång jag gör tårtan ska jag använda en större form, 24 cm i diameter
och öka på chokladmängden i glasyren till 100 g ochta ca 1,5 dl grädde
och 50 g smör.
Vill du göra Mazarinrutor istället för tårta använder du en liten långpanna
(15 x 25 cm) och skär kakan i bitar.
Hur man än väljer att göra är det en suveränt god kaka
Kommentarer
Trackback