LIMERULLTÅRTA

10 - 14 skivor
 
Botten:
4 ägg
3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
3/4 dl kokosnötsmjöl
5 msk pofiber
2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk  limesaft  ( ca 2 lime)
 
Limekräm
150 g mjukt osaltat smör
50 g cream cheese
1 äggula
2 lime, rivet skal
3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
 
 
Botten
1. Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt limesaften.
    (Riv först skalet till limekrämen, pressa sedan saften ur limefrukterna)
2. Blanda kokosnötsmjöl med pofiber, kakao och bakpulver och rör ner
     i äggsmeten.
3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 20 x 30 cm.
4. Grädda i 175 grader i 5 - 8 minuter.
     Känn på kakan så att den har stannat ordentligt.
5. Vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och låt svalna.
 
 
Limekräm
1. Blanda alla ingredienser till krämen och rör ordentligt.
2. Bred limekrämen på bottnen och rulla ihop den.
     Förvaras svalt. Skär i skivor vid servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0