LIMERULLTÅRTA
10 - 14 skivor
Botten:
4 ägg
3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
3/4 dl kokosnötsmjöl
5 msk pofiber
2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk limesaft ( ca 2 lime)
Limekräm
150 g mjukt osaltat smör
50 g cream cheese
1 äggula
2 lime, rivet skal
3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
Botten
1. Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt limesaften.
(Riv först skalet till limekrämen, pressa sedan saften ur limefrukterna)
2. Blanda kokosnötsmjöl med pofiber, kakao och bakpulver och rör ner
i äggsmeten.
3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 20 x 30 cm.
4. Grädda i 175 grader i 5 - 8 minuter.
Känn på kakan så att den har stannat ordentligt.
5. Vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och låt svalna.
Limekräm
1. Blanda alla ingredienser till krämen och rör ordentligt.
2. Bred limekrämen på bottnen och rulla ihop den.
Förvaras svalt. Skär i skivor vid servering.
Kommentarer
Trackback