limepaj
8 personer
Degpajen (räcker till en liten pajform (24 cm), gärna med löstagbar botten! Öka degen till större formar)
100 gram smör
5 msk sockerersättning typ stevia/erythritol blandningar som Ica stevia strö
3 dl mandelmjöl
Smält smöret. Blanda ihop sockerersättning och mandelmjöl Rör ihop allt med en gaffel. Fördela i form med gaffeln och tryck ut. Platta ut med händerna och tryck ut på kanterna.
Förgrädda pajskalet i ugn, 175 grader i ca 10 minuter eller tills skalet fått lite färg.
Fyllningen
2 dl creme fraiche
0,5 dl grädde
1 ägg
skalet (rivet) av 1 lime och saften av 2 lime.
3 msk vit rom (kan givetvis uteslutas)
1 dl sukrin melis eller sötrix flor
Vispa ihop allt, gärna med stavmixer och häll i det förgräddade skalet! Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Titta emellanåt så pajskalets kanter inte får för mycket färg, lägg lite aluminiumfolie över då. Låt svalna och stå kallt! Häll lite sukrin melis över genom sil innan servering! Servera gärna med något syrligt! Tex en klick smetana eller lite grekisk yoghurt. OCH gärna lite skivade jordgubbar