Limekaka med lime- och kokostopping
Ingredienser
5 ägg
3 msk erythritol (sötrix, sukrin, sötin) och 1/4 krm stevia
saften från 3 st lime
100 g smält osaltat smör
2 dl grädde
1,5 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk
0,5 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Topping:
200g mycket mjukt osaltat smör
100 g cream cheese eller philadelphia ost
3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
rivet kal från 3 st lime
Gör så här:
Vispa ägg och sötning till kakan och smält smöret. Häll i smöret, limen och grädden, blanda väl. Blanda alla torra ingredienser väl med varandra och bland ner det i smeten. Grädda i en smord och bröad långpanna 15×25 ca 30 minuter i mitten av ugnen i 175 grader.
Förbered toppingen: Blanda alla ingredienser och se till att smöret är mycket mjukt och att cream cheesen är rumstempererad. Bred sedan krämen över den avsvalnade kakan och strö rikligt med kokosflingor över. Förvaras svalt
Kommentarer
Trackback