Lime- och kokospannacotta
Lime- och kokospannacotta med
passionsfrukt 4 port
passionsfrukt 4 port
1 burk kokosmjölk (4 dl)
2 dl
vispgrädde
saften från 1 lime
4 gelatinblad
1 tsk vaniljpulver
1-2 msk LCHF-socker
2-3 passionsfrukter till servering
Gör så här:
Lägg
gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.
Häll kokosmjölken och
grädden i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt limesaften och LCHF-sockret. Låt
koka upp och ta sedan kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och
tillsätt dem med vaniljpulvret till blandningen. Rör runt så att gelatinbladen
löser upp sig. Häll upp i 4 portionsskålar. Låt svalna lite och ställ sedan in i
kylen 4 timmar.
Vid servering: Koka upp lite vatten i en vid kastrull.
Sätt ner portionsskålarna en kort stund. Sätt en tallrik mot skålens öppning och
vänd upp och ner. Halvera och gröp ur passionsfrukterna och fördela innehållet
runt varje pannacotta.
Kommentarer
Trackback