LCHF CHOKLADKAKA

150 g smör
200 g   70% choklad
1/2 dl sukrin
4 ägg
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl bakepro
1 tsk bikarbonat
1/2 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl creme fraiche
1/2 dl hackad mandel eller hasselnötter
 
bröa formen med kokosflingor, mandelmjöl eller finhackad mandel
 
Glasyr:
100 g  70% choklad
1 dl vispgrädde
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och bryt i chokladbitarna, rör tills det smält.
3. Vispa sukrin och ägg lätt och rör ner chokladblandningen
     och de övriga ingredienserna.
4. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform
     (använd kokosflingor, mandelmjöl eller finhackad mandel)
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
6. Låt svalna och stjälp sedan upp kakan på ett fat.
 
Glasyren
1. Hacka chokladen och värm grädden i en kastrull.
2. Häll den varma grädden över chokladbitarna i en skål.
3. Rör om ordentligt tills chokladen smält och smeten är jämn.
4. Låt svalna lite och häll den sedan över kakan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0