Kokospannacottatårta
Kokospannacottatårta LCHF 8-10 port
Botten
50 g kallt osaltat
smör + smör till formen
1 1/2 dl kokosflingor
1 1/2 dl mandelmjöl
2 tsk Fiberhusk
2 tsk LCHF-socker
1/4 tsk vaniljpulver
Fyllning
2 dl kokosmjölk
1 1/2 dl vispgrädde
4 gelatinblad
250 g mascarpone
1-2 msk LCHF-socker
1/2 tsk vaniljpulver
1-2 msk pressad lime eller 1-2 msk vit rom
T
ill servering
ev. kokosflagor
färsk
tärnad ananas (kan uteslutas om man är känslig)
Gör så här:
Botten: Dela smöret i små bitar. Rör med
elvisp snabbt ihop smöret med mandelmjöl, kokosflingor, fiberhusk, vaniljpulver
och LCHF-socker.
Blanda sist ner ägget. Låt degen svälla 10 minuter i
kylen.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Smörj en normalstor
springform och tryck ut degen jämt i den.
Grädda mitt i ugnen i 8-10
minuter tills den fått fin färg.
Låt svalna.
Fyllningen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten
i 5 minuter.
Värm vispgrädde, kokosmjölk, LCHF-socker, ev. pressad lime/rom, och vaniljpulver.
Pressa ur vattnet ur gelatinbladen och låt
bladen smälta i den varma vätskan.
Tillsätt mascarponen och vispa ut
den.
Låt blandningen svalna lite och häll den därefter på den förgräddade
bottnen.
Ställ kallt i minst 4 timmar.
Strö på kokosflagor och
servera med färsk tärnad ananas.
ev. kokosflagor
färsk
tärnad ananas (kan uteslutas om man är känslig)
Gör så här:
Botten: Dela smöret i små bitar. Rör med
elvisp snabbt ihop smöret med mandelmjöl, kokosflingor, fiberhusk, vaniljpulver
och LCHF-socker.
Blanda sist ner ägget. Låt degen svälla 10 minuter i
kylen.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Smörj en normalstor
springform och tryck ut degen jämt i den.
Grädda mitt i ugnen i 8-10
minuter tills den fått fin färg.
Låt svalna.
Fyllningen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten
i 5 minuter.
Värm vispgrädde, kokosmjölk, LCHF-socker, ev. pressad lime/rom, och vaniljpulver.
Pressa ur vattnet ur gelatinbladen och låt
bladen smälta i den varma vätskan.
Tillsätt mascarponen och vispa ut
den.
Låt blandningen svalna lite och häll den därefter på den förgräddade
bottnen.
Ställ kallt i minst 4 timmar.
Strö på kokosflagor och
servera med färsk tärnad ananas.
Kommentarer
Trackback