Kokoskaka med vanilj
Smeten:
100 gram smör
2 ägg
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 ½ dl riven kokos
5 msk vispgrädde
ca 4 msk sukrin
ca 1/8 kryddmått stevia (300 ggr sötare än socker)
2 tsk bakpulver
½ tsk kanel
½ tsk vaniljpulver
Vanilj- och kokostopping:
1½ dl vispgrädde
½ dl kokosflingor
1 – 1 ½ kryddmått vaniljpulver
sötning efter smak (jag använder flor av erytritol)
Kokossmet: Smält smöret. Blanda övriga ingredienser till smeten. Häll på det smälta smöret och rör om. Häll kokossmeten i en smörad och bröad (mandelmjöl) brödform. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 40 minuter till kakan blir fast. Låt kakan svalna. Notera att smeten är sötare än vad kakan blir när den är gräddad.
Topping: Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver och sötning efter smak (kom ihåg att inte stoppa ner skeden om du smakat av med den, då grädden inte tål vissa enzymer som finns i munnen). Rör försiktigt ner kokosflingor i vaniljgrädden. Bre över toppingen på kokoskakan innan servering