Kladdkaka med glasyr
Kladdkaka med glasyr - liten form på 12 cm i diameter
Kladdkakan: 40 gram smör 40 gram mascarpone (går att byta ut mot någon matsked grädde) 1 ägg 2 msk kokosmjöl 2 msk mandelmjöl 2 msk hasselnötsmjöl 3 msk stevia strö 1 – 1½ msk kakao 1 msk starkt kaffe ev. 1 tsk konjak
Chokladsmörkräm: 30 gram smör 35 gram mascarpone 1 msk stevia strö 1/3 krm vaniljpulver 2 tsk kakao 1 tsk starkt kaffe
Ev. Riven kokos att strö över
Kladdkakan Smält smöret till kladdkakan. Blanda med mascarpone så att alla klumpar försvinner. Blanda med de övriga ingredienserna och eventuellt lite konjak. Häll i en liten smord och bröad form som är 12 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 25-35 minuter i 175 grader tills kakan nästan är fast. Låt kakan svalna och gör samtidigt smörkrämen.
Smörkrämen Smält smöret och blanda med mascarpone. Blanda även i stevia strö, vaniljpulver, kakao ock kaffe till en klumpfri kräm. Fördela över chokladsmörkrämen på den avsvalnade kakan. Strö eventuellt över riven kokos ovanpå. Låt krämen svalna (gärna i kyl) innan den tas ur sin form, då den lätt flyter ut. Servera med en stor klick grädde!
Fyr- till femdubbla alla ingredienser för en form som är 24 cm i diameter och förläng gräddningstiden