kladdkaka!

Kladdkaka- en liten form 16 cm i diameter

35 gram smör

1 ägg

2/3 dl vispgrädde

¾ dl mandelmjöl (jag mixar sötmandlar med skal)

2 msk kokosmjöl

4 ½ msk stevia strö/sukrin

½ krm vaniljpulver

ca 1 msk kakao

20 gram grovhackad mörk och sockerfri choklad

10 gram nötter (ex. Pecannötter, hasselnötter, valnötter)


Smält smöret. Blanda mandel- och kokosmjöl, stevia strö, vaniljpulver, choklad och nötter. Blanda i ägget, smöret och vispgrädden (ovispad). Rör om tills allt blandat sig. Smaka av om smeten är lagom söt (smeten är dock mer söt än vad kakan senare blir). Häll i en smörad och bröad form (mandelmjöl) på 16 centimeter (det blev för mycket för min form på 12 centimeter så jag gjorde en muffin bredvid). Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig).
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller kula glass!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0