kladdkaka!
35 gram smör
1 ägg
2/3 dl vispgrädde
¾ dl mandelmjöl (jag mixar sötmandlar med skal)
2 msk kokosmjöl
4 ½ msk stevia strö/sukrin
½ krm vaniljpulver
ca 1 msk kakao
20 gram grovhackad mörk och sockerfri choklad
10 gram nötter (ex. Pecannötter, hasselnötter, valnötter)
Smält smöret. Blanda mandel- och kokosmjöl, stevia strö, vaniljpulver, choklad och nötter. Blanda i ägget, smöret och vispgrädden (ovispad). Rör om tills allt blandat sig. Smaka av om smeten är lagom söt (smeten är dock mer söt än vad kakan senare blir). Häll i en smörad och bröad form (mandelmjöl) på 16 centimeter (det blev för mycket för min form på 12 centimeter så jag gjorde en muffin bredvid). Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig).
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller kula glass!