Jordgubbstårta

1 botten:

3 ägg

0,75 dl sukrin (jag hade Ica stevia strö)

0,25 dl bakprotein

1,3 dl mandelmjöl

0,5 tsk vaniljpulver

1 tsk bakpulver

smör till formen

Sätt ugnen på 175 grader, Vispa ägg och sockerersättning luftigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och ner i smeten. Smöra formen och bröda med mandelmjöl. Häll i smeten och grädda i nedre delen i ca 30 minuter. Låt stå svalt någon halvtimme innan du skär i bottnarna.

Vaniljkräm

2 äggulor

3 dl mjölk (man kan eventuellt ta hälften grädde, hälften mjölk)

1 vaniljstån

g 3 msk sockerersättning (Ica stevia strö)

2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga ingrediensernamed visp och låt sjuda, absolut inte koka! Dra bort kastrullen och vispa ner gelatinbladen. Ställ kallt någon timme!

Jordgubbssylt

3 dl frysta jordgubbar

2-3 msk sukrinmelis

2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp jordgubbarna i kastrull, medelstark värme. Rör ner sukrinmeliset och ta bort från värmen, rör ner gelatinet. Ställ kallt någon timme!

Dela bottnarna försiktigt i två delar (på tvären) och varva jordgubbssylt och vaniljcreme. Bred vispad grädde runt tåtan och garnera sedan med mer vispgrädde i sprits och jordgubbar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0