Jordgubbstårta
1 botten:
3 ägg
0,75 dl sukrin (jag hade Ica stevia strö)
0,25 dl bakprotein
1,3 dl mandelmjöl
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
smör till formen
Sätt ugnen på 175 grader, Vispa ägg och sockerersättning luftigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och ner i smeten. Smöra formen och bröda med mandelmjöl. Häll i smeten och grädda i nedre delen i ca 30 minuter. Låt stå svalt någon halvtimme innan du skär i bottnarna.
Vaniljkräm
2 äggulor
3 dl mjölk (man kan eventuellt ta hälften grädde, hälften mjölk)
1 vaniljstån
g 3 msk sockerersättning (Ica stevia strö)
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga ingrediensernamed visp och låt sjuda, absolut inte koka! Dra bort kastrullen och vispa ner gelatinbladen. Ställ kallt någon timme!
Jordgubbssylt
3 dl frysta jordgubbar
2-3 msk sukrinmelis
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp jordgubbarna i kastrull, medelstark värme. Rör ner sukrinmeliset och ta bort från värmen, rör ner gelatinet. Ställ kallt någon timme!
Dela bottnarna försiktigt i två delar (på tvären) och varva jordgubbssylt och vaniljcreme. Bred vispad grädde runt tåtan och garnera sedan med mer vispgrädde i sprits och jordgubbar!