JORDGUBBSMOUSSE TÅRTA med MANDELBOTTEN
Botten:
3 dl mandelmjöl
3 äggvitor
Fyllning:
3 äggulor
1/2 dl Stevia strö
1/2 tsk vaniljpulver
400 g färska jordgubbar
5 dl vispgrädde
6 st gelantinblad
2 msk Steviasötad Fun Light saftkoncentrat, Blackberry Blueberry
Botten:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform,
24 cm i diameter.
3. Vispa äggvitorna hårt.
4. Rör försiktigt ner mandelmjölet.
5. Bred ut smeten i formen
6. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Den är färdig när den börjar bli
gyllenbrun och känns fast på ytan. Låt svalna i formen.
Jordgubbsmoussen:
1. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten.
2. Vispa äggulor, sötning och vaniljpulver några minuter.
3. Vispa grädden, blanda i äggvispet och vispa lite till.
4. Mosa jordgubbarna med en gaffel.
5. Krama ur gelantinbladen och lös upp dem i Fun Lightsaften
på mycket svag värme, ta bort från värmen och rör i lite
av spadet från jordgubbsmoset.
6. Rör ner jordgubbsmoset i gräddvispet och rör sedan försiktigt
ner gelantinblandningen.
7. Häll moussén i formen ovanpå den kalla bottnen.
8. Ställ in i kylen minst 5 timmar eller gärna över natten.
Kommentarer
Trackback