Jordgubbskaka med jordgubbstopping
Jordgubbskaka med jordgubbstopping - liten form som är 12 cm
Jordgubbssmet:
35 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk hasselnötsmjöl (jag mixar skalade hasselnötter)
3 msk riven kokos
4 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
45 gram mixade jordgubbar (jag använder frysta som tinat)
Jordgubbstopping:
25 gram mixade jordgubbar (frysta som tinat)
25 gram mascarpone
1 – 1 ¼ msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
Smeten Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till jordgubbssmete. Rör ner ägg, smör och de mixade jordgubbarna. Smöra och bröa en liten form på 12 centimiter i diameter med riven kokos och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen på 160 grader i ca 30-35 minuter tills kakan är fast. Låt svalna en aning innen toppingen breds på.
![](http://cdn.publishdev.se/cdn/8-1/3528675/images/2012/sam_0390_4feee08f9606ee3467000fae.jpg)