Hallonkaka med smak av mazarin
Hallonkaka med smak av mazarin - liten form på 12 cm
40 gram hallon 1 tsk stevia strö
Smet:
50 gram smör
1 äggula
1 ½ dl mandelmjöl
2 tsk kokosmjöl
ca 4½ - 5 msk stevia strö
4 msk vispgrädde
ca 3 – 4 droppar bittermandelarom
1 krm vaniljpulver
Smält smöret. Blanda hallon med 1 tsk stevia strö. Blanda alla ingredienser till smeten (smaka dig fram med sötningen). Smöra och bröa (med mandelmjöl) en springform som är 12 cm i diamater och häll i smeten. Toppa med hallonen. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 40 minuter. Servera med vispad grädde, gärna smaksatt med lite vanilj!
Fyrdubbla alla ingredienser om du vill använda en större form på 24 cm i diamater!
Kommentarer
Trackback