ENKEL MOCCATÅRTA
10-12 bitar
Tårtbotten
3 ägg
3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
100 g osaltat smör
1 dl vispgrädde
1/2 dl kokosnötsmjöl
2 dl malda hasselnötter (eller hasselnötsmjöl)
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
Moccakräm
3 äggulor
3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
1/2 tsk vaniljpulver
3 tsk snabbkaffepulver
1 1/2 dl vispgrädde
225 g mjukt osaltat smör
Garnering
rå choklad eller riven mörk choklad
Tårtbotten
1. Vispa ägg och sötning pösigt
2. Smält smöret tillsammans med grädden
Häll ner smörgrädden i äggsmeten och vispa.
3. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll sedan
ner det i smeten
4. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform,
ca 24 cm i diameter, och smöra kanterna och botten.
5. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 10 - 15 minuter
6. Låt svalna och dela sedan kakan i två bottnar.
Går enkelt och smidigt att skära till tårtbottnarna med en sytråd.
Moccakräm
1. Vispa ihop äggulor, sötning, vaniljpulver, snabbkaffepulver och
grädde i en kastrull
2. Sjud det hela under ständig omrörning tills krämen tjocknar.
OBS! Den får inte koka.
3. Ta bort från värmen och låt svalna lite.
4. Rör ner det mjuka smöret lite i taget.
5. Ställ krämen kallt, rör då och då.
Krämen tjocknar ju kallare den blir
6. Bred 1/3 av krämen mellan bottnarna och resten ovanpå tårtan.
7. Grovriv råchoklad eller flisa mörk choklad och strö över.
Förvara tårtan kallt.
Kommentarer
Trackback