Citron och limepaj
Degpajen (räcker till en liten pajform (24 cm), gärna med löstagbar botten! Öka degen till större formar)
100 gram smör
5 msk sockerersättning typ stevia/erythritol blandningar som Ica stevia strö
3dl mandelmjöl
Smält smöret. Blanda ihop sockerersättning och mandelmjöl Rör ihop allt med en gaffel. Fördela i form med gaffeln och tryck ut. Platta ut med händerna och tryck ut på kanterna.
Förgrädda pajskalet i ugn, 175 grader i ca 10 minuter eller tills skalet fått lite färg.
Fyllningen:
1,25 dl sukrin+ eller 2,5 dl sukrin eller motsvarande 2,5 dl strösocker
4 ägg
knappt 2 dl vispgrädde
1 dl limesaft och rivet skal – från ca 3 limefrukter
½ dl citronsaft och rivet skal – från knappt en citron
Vispa socker och ägg fluffigt. Rör försiktigt ner grädden och citron- och limejuicen. Fyll det förgräddade pajskalet och grädda i ugnen i ca 40 minuter på 180 grader. Låt den stå och svalna någon timme före servering så fyllningen stelnat till sin härliga konsistens.
Pudra pajen med sukrin melis före servering.