Chokladpannacotta

Chokladpannacotta LCHF 4 port
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad, minst 70%
2 gelatinblad
1 msk LCHF-socker
1/2 tsk vaniljpulver
Till servering
vispad grädde
Gör så här:
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
Koka
upp grädden tillsammans med LCHF-sockret och låt sjuda på svag värme i några
minuter tills sockret löst sig.
Ta kastrullen från plattan och lägg i
chokladen, bruten i mindre bitar. Rör runt tills chokladen smält helt.
Ta
upp gelatinet ur vattnet, krama ur vattnet och lägg i chokladen. Rör runt så det
smälter. Rör ner vaniljpulvret.
Häll upp i portionsglas och ställ kallt i
minst 4 timmar eller över natten.
Servera med vispad grädde och kanske en
chokladbit.
Kommentarer
Trackback