Chokladmoussetårta
Chokladmoussetårta
med mandelbotten LCHF 10 port
med mandelbotten LCHF 10 port
Botten
4 dl mandelmjöl
1 dl sukrin melis
1 dl vispgrädde
2 ägg
1 1/2 msk kakaopulver
4 dl mandelmjöl
1 dl sukrin melis
1 dl vispgrädde
2 ägg
1 1/2 msk kakaopulver
Chokladmousse
200 g mörk choklad, 70%
3 äggulor
4 dl vispgrädde
Gör så
här:
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda mandelmjöl och sukrin
melis i en skål. Tillsätt grädden lite i taget och rör så att det blir som
mandelmassa. Vispa i ägg och kakaopulver med elvisp.
Spänn fast ett bakplåtspapper i
bottnen på en springform 20-25 com i diameter. Bred ut smeten och grädda i ugnen
18-20 minuter. Låt tårtbottnen svalna något.
Smält chokladen över vattenbad.
Lyft kastrullen från värmen och låt svalna. Rör ner en äggula i taget och
tillsätt ca 1/2 dl grädde. Vispa resten av grädden och blanda med chokladen,
lite i taget. Bred moussen över mandelbottnen.
Ställ tårtan kallt, minst 3-4
timmar eller över natten. Servera med lättvispad grädde.7
Kommentarer
Trackback