Chokladkaka med kaffeglasyr

5 ägg
150 gram smält osaltat smör
2 dl grädde eller CF
5 rutor 90% mörk choklad Lindt
1 dl mandelmjöl
0,75 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia

Glasyren:

100 gram mycket mjukt osaltat smör

100-150 gram cream cheese

2 tsk kakao

2 tsk snabbkaffepulver

2 msk erythritol och 1/4 krm stevia

dek: kakonibs eller riven choklad

 

Gör så här:

Vispa ägg och sötning fluffigt bortemot 5 minuter. Smält smöret emd chokladen och ta sedan i grädden. Häll chokladblandningen i äggsmeten och blanda väl. Blanda de torra ingredienserna väl och blanda sedan ner dem i smeten, se till att den är väl blandad. Kläm fast ett bakplåtspapper  över botten på en springform ca 21 cm, smöra kanten och pofibra. Häll smeten i formen och grädda mitten av ugnen 175 grader i ca 25 min. Ta ut och låt svalna. Blanda alla ingredienser väl till glasyren. Bred kaffeglasyren över chokladkakan  och strö över lite kakonibs eller riven choklad


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0