Chokladcheesecake med nötbotten
Chokladcheesecake med nötbotten (LCHF) 8-10 port
Botten
2 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl hasselnötter, hackade
50 g osaltat smör
ev. 1 tsk LCHF-socker
Botten
2 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl hasselnötter, hackade
50 g osaltat smör
ev. 1 tsk LCHF-socker
Fyllning
4 ägg
3 dl vispgrädde
200 g philadelpiaost
200 g choklad, minst 70%
1 tsk vaniljpulver
ev. 1-2 tsk LCHF-socker
Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
Smält smöret.
Blanda ihop alla ingredienser till nötbottnen och fördela i
botten på en springform (25 cm).
Grädda till gyllenbrun yta, 10-15
minuter.
Låt svalna lite.
Fyllning: Smält chokladen i
värmebad eller mikro. Separera gulorna och vitorna åt.
Vispa äggvitorna
till ett hårt skum.
Vispa grädden hårt i en skål för sig.
Vispa
äggulorna, philadelphiaosten, vaniljpulver och eventuellt LCHF-socker i en
tredje skål.
Blanda försiktigt den något avsvalnade chokladen med hälften
av grädden.
Rör försiktigt med en slickepott tills det blandar sig
helt.
Vänd ner resterande grädde, därefter äggule- och
ostblandningen.
Blanda till sist ner de hårt vispade äggvitorna i
smeten.
Häll chokladsmeten ovanpå nötbotten och ställ i kylen i minst 4
timmar eller över natten.
Garnera med finriven choklad.
Servera
med lättvispad grädde och ev. hallon.
Kommentarer
Trackback