Cheesecake med lime
Cheesecake med lime 8-10 port
Botten
3 dl mandelmjöl
25 g smält smör
1 msk kanel
Fyllning
3 dl vispgrädde
3 gelatinblad
3 dl gräddfil
200 g philadelphiaost
1 1/2 lime
2 1/2 msk LCHF-socker
Dekoration
1 lime
Gör så här:
Sätt ugnen på 175
grader.
Blanda mandelmjöl, smält smör och kanel till en deg och tryck ut
i en springform.
Grädda i ugnen i 10 minuter.
Låt svalna.
Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter i kallt vatten.
Vispa grädden.
Riv skalet av 1 1/2 lime och pressa ur saften.
Krama ur gealtinbladen och smält i två matskedar kokande vatten tillsammans med LCHF-sockret.
Blanda ner gräddfil och philadelphiaost i den vispade
grädden. Häll på de smälta gelatinbladen och limesaft/skal. Blanda
väl.
Fördela fyllningen på den avsvalnade bottnen och ställ kallt några
timmer.
Garnera med limeskivor och rivet limeskal.
Kommentarer
Trackback