Cheesecake i glas

5-6 portioner

Mandelcrunch:

100 gr smör

3 dl mandelmjöl

ev 1-2 msk sötning (jag använde sukrin+)

300 gram philadelphiaost

3 dl grekisk yoghurt 10%

3 msk sukrin+ eller valfri sötning (valfritt att utesluta också).

Använder man riktigt socker är det 1 dl. 1 dl frysta halvtinade jordgubbar

Smält smöret och blanda med mandelmjölet och ev sötning. Bred ut på bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 175 grader i 7-8 minuter. Degen ska få färg utan att bli bränd. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor.

Vispa yoghurt och philadelphia med sötning, vispa ner jordgubbarna, allt ska bli en slät smet. Varva krämen med kaksmulorna i ett glas och toppa med färska jordgubbar och lite crunch!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0