Blåbärscheesecake
Botten
- 3 dl mandelmjöl
- 100 g Smör
- Stevia strö eller liknande sötning
Fyllning 1
- 450 g Philadelphia ost
- 200 g blåbär
- 3 ägg
- 1 1/4 dl Stevia strö eller liknande sötning
Fyllning 2
- 3 dl creme fraiche
- 3 msk Stevia strö eller liknande sötning
- Vaniljpulver
Sätt ugnen på 180 C. Smält smöret och blanda med mandelmjöl och sötning. Tryck ut smuldegen i en springform (sätt gäna fast ett bakplåtspapper i botten så går det lättare att flytta på den färdiga cheesecaken). Grädda ca 10 min. Kör ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren/stavmixer till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min. Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 min. Låt stå kallt, gärna över natten. Servera kakan kylskåpskall, toppa med amerikanska blåbär och pudra över lite Sukrin melis. Servera gärna en klick vispad grädde till.
Kommentarer
Trackback