lasagne
Tid: ca 50 minuter 5 portioner
Ingredienser
- 500 g köttfärs
- 1 paket krossade tomater
- 1 rödlök
- 4 klyftor vitlök
- 1-2 tsk sambal oelek
- 2 dl crème fraiche
- 1 paket crème bonjour vitlök (100 g)
- 1-2 ekologiska kött- eller grönsaksbuljonger
- 2 st zucchini
- 150 g riven ost eller några skivor hårdost
- 25 g smör att steka i
- chilipulver
- svartpeppar
Gör såhär
• Sätt ugnen på 225 grader. • Finhacka vitlöken och rödlöken, stek i rikligt smör. • Bryn köttfärsen och blanda samman. • Häll i krossade tomater och sambal oelek över köttfärsen och rör om. • Smula över buljongtärningen och låt koka upp. • Tillsätt creme fraiche och creme bonjouren. • Smaka av med chilipulver, svartpeppar och/eller andra kryddor. • Låt det småputtra på spisen i 10 minuter.
• Skölj zucchini och skär den på längden med hjälp av en osthyvel. • Ta fram en ugnsform och lägg på ett lager med zucchini-skivor • Varva sedan zucchini-skivor och köttfärs. • När du kommer till sista lagret, avsluta med att strö över ost. • Grädda i ugnen ca 20-25 minuter tills den har fått en fin färg.
Kommentarer
Trackback