kyckling med chillidressing

Du behöver:
4 kycklingfiléer Soja Curry, efter egen smak 3 dl turkisk yoghurt ½ dl majonnäs 2-3 klyftor pressad vitlök 1 färsk chilifrukt, hackad 2 msk smör Salt 1 ½ tsk chilipulver ½ tsk spiskummin
 
Så här gör Du:
1. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Droppa över ganska ordentligt med soja och pudra över rikligt med curry.
2. Ställ in i 150 graders ugnsvärme i 40-50 minuter (beroende på storlek). Låt dessa svalna något så att du sedan kan skära dem till kebab.
3. Blanda sås av yoghurt, majonnäs, vitlök, chilipulver och spiskummin. Salta och låt dra i kylen. Den serverar du sedan som sås till eller vid sidan om.
För att få kycklingenfiléerna att bli kebab:
1. Skiva de genomstekta kycklingfiléerna tvärs över i tunna skivor.
2. Bryn kycklingskivorna i en ordentligt stor smörklick och låt fräsa. Häll över skyn som bildats i ugnsformen, tillsätt den finhackade chili och låt puttra tills det mesta kokat in. Rör inte mer än nödvändigt så behålls den fina formen på kycklingen. 3. Serveras till sin fördel med lite blandad krispsallad, tomat, gurka och gärna Jalapeno för den som uppskattar hetta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0