köttfärssås
Stekt vitkål är jättegått och passar utmärkt som ersättare till pasta. Det innehåller väldigt få kolhydrater och är superenkelt att tillaga.
Tid: ca 40 minuter Portioner: 4
Köttfärssås
- 600 g köttfärs
- 1 paket krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 gul lök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 10 hackade färska champinjoner
- smör att steka i
- 1,5 dl vispgrädde
- lite salt
- lite peppar
- Kryddor (oregano, basilika, timjan)
Gör såhär
• Hacka lök, vitlök och champinjoner och stek en liten stund i mycket smör. • Finfördela kättfärsen med en trägaffel och låt steka en stund. • Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och eventuellt lite basilika/timjan/oregano. • Låt puttra 15 minuter på medelvärme.
Stekt vitkål
- 1 vitkålshuvud
- smör att steka i
- 2 msk vatten
- salt och peppar
Gör såhär
• Skär 1 vitkålshuvud i långa strimlor. • Stek i mycket smör. • Häll i vatten, krydda med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback