Halloumi och sesam panerad kyckling
Till 4 kyckling fileér behövs:
4 kyckling fileér
1 pkt halloumi (250 g)
4 msk sesamfrön
1/2 msk torkad oregano
2 msk torkad basilika
2 ägg
smör/kokosfett att steka i
peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Dela varje filé i 3 långa strimlor. Rosta sesamfröna i torr stekpanna och häll sedan ner dessa i en djup skål. Riv halloumin fint och vänd sedan ner denna bland fröna. I med kryddorna, peppra lite. Blanda väl. Vispa upp äggen i en skål. Panera varje kycklingstrimla först i ägg och sedan i halloumismeten. Tryck fast lite lätt. Stek strimlorna i kokosfett eller smör runt om, så att de får färg. Lägg sedan i form och stek färdigt mitt i ugnen ca 12 minuter.
Till detta stekte jag på lite blomkåls ris och gjorde en citron/parmesan majonnäs.
Just det ja, tillbaka till kycklingen och hur den kan bli bättre. Nu stekte man ju strimlorna innan de åkte in i ugnen. Det förtog krispigheten som paneringen hade från början. Man borde väl kunna göra tvärtom för att behålla krispet – dvs först köra kycklingen i ugnen, därefter panering och stekning?!