gratäng
1/2 grillad kyckling
1 liten påse ruccola
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1,5 msk pesto
2 soltorkade tomater
1 ölkorv med chilli eller vitlökskrydda
salt, peppar
1 pkt mozzarella
Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Ta bort skinnet på kycklingen om du vill (jag gjorde det). “Dra” av köttet och dela det i strimlor med fingrarna. Lägg i gratängform. Ta en näve ruccola och hacka grovt. Blanda med kycklingen. Mät upp creme fraiche i en skål, pressa i vitlöken och blanda ner peston. Dela paprikan i mindre bitar och kör den och tomaterna i mixer tills det blir en slät massa. Häll paprika blandningen i cremefraichen och blanda. Salta och peppra. Häll detta över gratängen. Skiva ölkorven i små bitar. Riv mozzarellan och lägg ovanpå. (Nästa gång tänker jag blanda mozzarella med parmesan, bör bli ännu godare.) In i ugnen tills det fått fin färg 15-20 min.
Till detta hade vi bara grönsallad, olika sorter – ruccolla, isberg, och maché. Ringlade lite citronolja ovanpå och toppade med flingsalt.