Fyllda pastarullar i tomatsås
Pastan: 4 ägg 1,25 dl färskost 4 msk fiberhusk
Vispa ihop ägg och färskost, tillsätt fiberhusk och häll ut på bakpapper. Låt svälla en stund och lägg sedan över ett till bakpapper och kavla ut degen tunt. Grädda i 150 grader ugn i cirka 10 minuter, låt båda bakpapperen vara kvar under gräddningen. Skär i lämplig form när den kallnat
Fyllning: 300-400 g rökt skinka riven smakrik ost (västerbottensost t.ex.) 200-300 g färskost (jag hade mascarpone och Philadelphia) salt och peppar En skvätt grädde eller creme fraiche
Blanda allt och klicka på plattor av pastadeg, rulla ihop och lägg i en form. Blandningen ska inte rinna ut. Slå över en tomatsås och strö över riven ost och gratinera tills osten fått fin färg. Till tomatsåsen fräste jag en liten gul lök och en klyfta vitlök i smör, hällde på en tetra krossade tomater, lite vatten och tomatpuré. Kryddade med salt, svartpeppar, oregano, basilika och lite sukrin och lät puttra ihop en stund.
Kommentarer
Trackback