chokladmuffins
Tid: ca 40 minuter Ca 13 muffins
Ingredienser
- 4 ägg
- 1,5 tsk bakpulver
- 50 g krossade hasselnötter
- 50 g smör
- 50 g mörk choklad
- 13 st stora bakformar
Gör såhär
• Sätt ugnen på 150 grader. • Separera äggvitorna och äggulorna i var sin skål. • Vispa poröst äggulorna, tillsätt bakpulvret och vispa igenom en gång till. • Vispa äggvitorna hårt och länge tills du kan vända bunken med innehållet upp-o-ner utan att innehållet ramlar ner. • Smält smör och tillsätt mörk choklad. Den ska inte koka. • Tillsätt nötterna i chokladsmeten och blanda, tag bort från plattan. • Tillsätt smeten från äggulorna i chokladsmeten och blanda. Lägg sedan äggvitorna och blanda igen. • Använd en sked för att fördela choklad-smeten i formar. • Grädda längst ner i ugnen i ca 23 minuter. • Servera gärna med vispgrädde och jordgubbar.
Kommentarer
Trackback