chicken nuggets med currysås
Du behöver:
2 ägg 1 dl sesamfrön (jag tog kokosflingor också) 1 tsk salt 1½ krm malen vitpeppar 4 kycklingfilé
Currysås: 2 msk smär 2 tsk curry 3 dl grädde 1 tärning kycklingbuljong eller hönsbuljong 1 dl creme fraiche
Currysås: 2 msk smär 2 tsk curry 3 dl grädde 1 tärning kycklingbuljong eller hönsbuljong 1 dl creme fraiche
1 msk hackad pesilja
Tillbehör: ½ gurka 2 morötter 1 ask körsbärstomater
Så här gör Du:
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg i den ena. I den andra blandas, sesamfrön/kokos, salt och malen vitpeppar. 3. Skär kycklingfilé i jämnstora delar. 4. Doppa kycklingbitarna i uppvispat ägg, vänd dem i sesamfrö eller kokos och lägg i ugnsformen, klädd med bakplåtspapper. 5. Tillaga i mitten av ugnen cirka 12-13 minuter. Ta gärna ut dem efter halva tiden och vänd bitarna med en kökspincett eller stekspade. 6. Gör currysåsen under tiden. Häll rapsolja i en kastrull, tillsätt curry och låt det fräsa hastigt. 7. Häll ner grädde och creme fraiche och vispa tills det är en jämn, klumpfri sås. Smula ner kycklingbuljong. Tillsätt hackad persilja. Låt allt koka ihop. 8. Skär gurka och morötter i stavar. Lägg upp i en skål tillsammans med körsbärstomater, några hela och några skurna i halvor och servera tillKommentarer
Trackback